Gispo Oy

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Joensuussa.

Toimintafilosofiamme perustuu avoimuuteen – tavoitteemme on edistää avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen sekä avointen paikkatietoaineistojen käyttöä ja kehitystä. Meille avoimuus merkitsee ohjelmistojen ja aineistojen lisäksi myös paljon muuta – painotamme toiminnassamme läpinäkyvyyttä, tiedon jakamisen tärkeyttä sekä avointa kanssakäymistä. Meidän kanssa on kiva tehdä töitä!

Verstaidemme paikkatietoartesaanien ja GIS-alkemistien määrä on kasvanut säännöllisesti. Luodaan yhdessä ainutlaatuisia ja laadukkaita paikkatietoratkaisuja ilman turhia lisenssimaksuja.
Tiimi

Profiilikuva

Sanna Jokela

Toimitusjohtaja

Sanna Jokela on Gispon toimitusjohtaja sekä maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti avoimen lähdekoodin ja avoimen datan verkostot ja yhteistyö, karttojen teko sekä laajat paikkatietojen yhteiskäyttöisyyteen liittyvät projektit. Sanna harrastaa mm. sisustamista ja puutarhailua.

+358 40 766 4607

sanna@gispo.fi

Profiilikuva

Pekka Sarkola

Paikkatietoasiantuntija

Pekka on maanmittaustekniikan DI, jota kiinnostaa aikalailla kaikki avoimeen lähdekoodiin ja paikkatietoon liittyvä toiminta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Pekka harrastaa vapaa-ajallaan mm. pyöräilyä sekä kirjoittaa paikkatietoaiheista blogia.

+358 40 725 2042

pekka@gispo.fi

Profiilikuva

Salla Multimäki

Koulutuspäällikkö

Salla Multimäki on tekniikan tohtori, jota kiinnostavat erityisesti paikkatietojen visuaalisen analyysin mahdollisuudet, avointen aineistojen tehokas hyödyntäminen sekä se, mitä ihmisen aivoissa tapahtuu oppimisen aikana. Vapaa-ajallaan Salla lenkkeilee koiran kanssa ja remontoi rintamamiestaloa.

+358 40 583 3707

salla@gispo.fi

Profiilikuva

Santtu Pyykkönen

Myyntipäällikkö

Santtu Pyykkönen on aluetieteen HM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto kaikkine ulottuvuuksineen, avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja yhteisöt sekä kaupunkikehitys. Harrastuksina mm. juokseminen ja lukeminen.

+358 40 138 0288

santtu@gispo.fi

Profiilikuva

Jaakko Lehto

Paikkatietoasiantuntija

Jaakko Lehto on teoreettisen fysiikan FT, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto, siihen liittyvä avoin lähdekoodi sekä reaalimaailman systeemien matemaattinen mallintaminen ja datan analysointi. Harrastuksina mm. musiikki ja kestävyysurheilu.

+358 50 342 2209

jaakko@gispo.fi

Profiilikuva

Mikael Vaaltola

Sovelluskehittäjä

Mikael Vaaltola on geoinformatiikan DI, jota kiinnostaa erityisesti ohjelmistokehitys, paikkatietoanalyysit ja koodaus.

+358 40 168 0008

mikael@gispo.fi

Profiilikuva

Maiju Rekola

Paikkatietoasiantuntija

Maiju Rekola on aluetieteen ja ympäristöpolitiikan HTM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatiedon jalostus ymmärrettävään ja visuaalisesti miellyttävään muotoon. Harrastuksina mm. suunnistus ja samoilu.

maiju@gispo.fi

Profiilikuva

Pauliina Mäkinen

Sovelluskehittäjä

Pauliina on soveltava matemaatikko, jonka tutkintoa voisi kuvailla epäsoveliaan poikkitieteelliseksi. Softakehitys, rajapinnat, tietokannat, koneoppimisalgoritmit, reittioptimointi – tämä sekasyöjä rouskuttaa menemään melkein mitä vain GIS-maailman ongelmia. Yleensä Pauliinasta jää kuitenkin mieleen vain yksi asia; Football for life.

+358 40 357 3724

pauliina@gispo.fi

Profiilikuva

Lauri Kajan

Sovelluskehittäjä

Lauri on maanmittauksen DI (geoinformatiikka, kartografia, tietotekniikka), joka tykkää koodaamisesta, tekniikasta ja ongelmien ratkaisusta. Harrastuksina mm. luonto ja laskettelu.

+358 41 432 1265

lauri@gispo.fi

Profiilikuva

Riku Oja

Sovelluskehittäjä

Riku on nykyisin softakehittäjä, alunperin fyysikko ja tekniikan tohtori, joka tykkää avoimesta datasta, avoimesta lähdekoodista, kartoista, kaupungeista ja paikkatietoanalyyseistä. Parhaiten Riku hallitsee Python-, tietokanta- ja backend-projektit, verkkopalveluiden ja rajapintojen rakentelun sekä data-analyysit, mutta kaikki paikkatietoon liittyvä kiinnostaa.

+358 40 715 1467

riku@gispo.fi

Profiilikuva

Eemil Haapanen

Paikkatietoasiantuntija

Eemil on maantieteen opiskelija, jota kiinnostaa kaikenlainen paikkatieto, datan visualisointi sekä ohjelmointi. GIS-aiheiden lisäksi Eemil on kartuttanut taitojaan myös kaupunkimaantieteen ja ympäristötieteiden opinnoilla.

eemil@gispo.fi

Profiilikuva

Juho Rekilä

Paikkatietoasiantuntija

Juho on folkloristiikan FM, jota kiinnostavat paikkatieto, data-analyysi ja viestintä. Valmistumisen jälkeen hän on jatkokouluttautunut data-analytiikan parissa (mm. Python, datan visualisointi, koneoppiminen) ja tehnyt myös graafista suunnittelua ja äänisuunnittelua.

+358 44 309 7444

juho@gispo.fi

Profiilikuva

Jarno Kinnunen

Paikkatietoasiantuntija

Jarno on paikkatietoalalle suuntautunut yhteiskuntamaantietelijä Itä-Suomesta. Kokemusta paikkatietoalalta on kertynyt jo reilun kymmenen vuoden ajan niin kuntasektorilta kuin yksityiseltäkin puolelta. Jarno on kotoisin olen supliikeista ihmisistään tunnetusta Savosta, mutta asuu nykyään Joensuun seudulla.

+358 40 642 1613

jarno@gispo.fi

Profiilikuva

Joona Rissanen

Paikkatietoasiantuntija

Joona Rissanen on yhteiskuntamaantieteilijä Joensuusta, mutta juuret ovat vahvasti Savossa. Kiinnostuksen kohteina ovat avoimet järjestelmät ja kaikenlaisten paikkatietopähkinöiden ratkominen. Kokemusta löytyy etenkin kuntasektorin paikkatietotehtävistä. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja kaikenlaisen puuhastelun parissa.

+358 40 568 1306

joona.rissanen@gispo.fi

Profiilikuva

Anna Saarinen

Myyntiassistentti

Anna on energia- ja ympäristötekniikan kandidaattiopiskelija, jota kiinnostaa erityisesti paikkatietoanalyysi ja siihen liittyvä datan visualisointi. Vapaa-ajalla Anna viihtyy musiikin, kirjallisuuden, ruuanlaiton sekä ulkoilun parissa.

+358 40 558 0024

anna@gispo.fi

Profiilikuva

Linda Talve

Paikkatietoasiantuntija

Linda on turkulainen maantieteen FM, viestijä ja tietotekniikan opiskelija. Kiinnostuksen kohteisiin kuuluu tiedon esittäminen mahdollisimman toimivasti, mihin avoin data, paikkatieto ja kartat ovat loistavia työkaluja. Vapaa-aika kuluu mm. pyöräillessä, retkeillessä ja mökkipuuhissa.

+358 40 822 9708

linda@gispo.fi