Gispo Oy

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Joensuussa.

Toimintafilosofiamme perustuu avoimuuteen – tavoitteemme on edistää avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen sekä avointen paikkatietoaineistojen käyttöä ja kehitystä. Meille avoimuus merkitsee ohjelmistojen ja aineistojen lisäksi myös paljon muuta – painotamme toiminnassamme läpinäkyvyyttä, tiedon jakamisen tärkeyttä sekä avointa kanssakäymistä. Meidän kanssa on kiva tehdä töitä!

Verstaidemme paikkatietoartesaanien ja GIS-alkemistien määrä on kasvanut säännöllisesti. Luodaan yhdessä ainutlaatuisia ja laadukkaita paikkatietoratkaisuja ilman turhia lisenssimaksuja.
Tiimi

Profiilikuva

Sanna Jokela

Toimitusjohtaja

Sanna Jokela on Gispon toimitusjohtaja sekä maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti avoimen lähdekoodin ja avoimen datan verkostot ja yhteistyö, karttojen teko sekä laajat paikkatietojen yhteiskäyttöisyyteen liittyvät projektit. Sanna harrastaa mm. sisustamista ja puutarhailua.

+358 40 766 4607

sanna@gispo.fi

MeistäMeistäMeistä

Profiilikuva

Pekka Sarkola

Paikkatietoasiantuntija, hallituksen pj

Pekka on maanmittaustekniikan DI, jota kiinnostaa aikalailla kaikki avoimeen lähdekoodiin ja paikkatietoon liittyvä toiminta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Pekka harrastaa vapaa-ajallaan mm. pyöräilyä sekä kirjoittaa paikkatietoaiheista blogia.

+358 40 725 2042

pekka@gispo.fi

MeistäMeistäMeistä

Profiilikuva

Santtu Pyykkönen

Myyntipäällikkö

Santtu Pyykkönen on aluetieteen HM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto kaikkine ulottuvuuksineen, avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja yhteisöt sekä kaupunkikehitys. Harrastuksina mm. juokseminen ja lukeminen.

+358 40 138 0288

santtu@gispo.fi

MeistäMeistäMeistä

Profiilikuva

Jaakko Lehto

Paikkatietoasiantuntija

Jaakko Lehto on teoreettisen fysiikan FT, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto, siihen liittyvä avoin lähdekoodi sekä reaalimaailman systeemien matemaattinen mallintaminen ja datan analysointi. Harrastuksina mm. musiikki ja kestävyysurheilu.

+358 50 342 2209

jaakko@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Maiju Rekola

Paikkatietoasiantuntija

Maiju Rekola on aluetieteen ja ympäristöpolitiikan HTM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatiedon jalostus ymmärrettävään ja visuaalisesti miellyttävään muotoon. Harrastuksina mm. suunnistus ja samoilu.

maiju@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Lauri Kajan

Sovelluskehittäjä

Lauri on maanmittauksen DI (geoinformatiikka, kartografia, tietotekniikka), joka tykkää koodaamisesta, tekniikasta ja ongelmien ratkaisusta. Harrastuksina mm. luonto ja laskettelu.

+358 41 432 1265

lauri@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Riku Oja

Sovelluskehittäjä

Riku on nykyisin softakehittäjä, alunperin fyysikko ja tekniikan tohtori, joka tykkää avoimesta datasta, avoimesta lähdekoodista, kartoista, kaupungeista ja paikkatietoanalyyseistä. Parhaiten Riku hallitsee Python-, tietokanta- ja backend-projektit, verkkopalveluiden ja rajapintojen rakentelun sekä data-analyysit, mutta kaikki paikkatietoon liittyvä kiinnostaa.

+358 40 715 1467

riku@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Eemil Haapanen

Paikkatietoasiantuntija

Eemil on maantieteen opiskelija, jota kiinnostaa kaikenlainen paikkatieto, datan visualisointi sekä ohjelmointi. GIS-aiheiden lisäksi Eemil on kartuttanut taitojaan myös kaupunkimaantieteen ja ympäristötieteiden opinnoilla.

eemil@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Juho Rekilä

Paikkatietoasiantuntija

Juho on folkloristiikan FM, jota kiinnostavat paikkatieto, data-analyysi ja viestintä. Valmistumisen jälkeen hän on jatkokouluttautunut data-analytiikan parissa (mm. Python, datan visualisointi, koneoppiminen) ja tehnyt myös graafista suunnittelua ja äänisuunnittelua.

+358 44 309 7444

juho@gispo.fi

Meistä

Profiilikuva

Jarno Kinnunen

Paikkatietoasiantuntija

Jarno on paikkatietoalalle suuntautunut yhteiskuntamaantietelijä Itä-Suomesta. Kokemusta paikkatietoalalta on kertynyt jo reilun kymmenen vuoden ajan niin kuntasektorilta kuin yksityiseltäkin puolelta. Jarno on kotoisin olen supliikeista ihmisistään tunnetusta Savosta, mutta asuu nykyään Joensuun seudulla.

+358 40 642 1613

jarno@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Joona Rissanen

Paikkatietoasiantuntija

Joona Rissanen on yhteiskuntamaantieteilijä Joensuusta, mutta juuret ovat vahvasti Savossa. Kiinnostuksen kohteina ovat avoimet järjestelmät ja kaikenlaisten paikkatietopähkinöiden ratkominen. Kokemusta löytyy etenkin kuntasektorin paikkatietotehtävistä. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja kaikenlaisen puuhastelun parissa.

+358 40 568 1306

joona.rissanen@gispo.fi

Profiilikuva

Anna Saarinen

Myyntiassistentti

Anna on energia- ja ympäristötekniikan kandidaattiopiskelija, jota kiinnostaa erityisesti paikkatietoanalyysi ja siihen liittyvä datan visualisointi. Vapaa-ajalla Anna viihtyy musiikin, kirjallisuuden, ruuanlaiton sekä ulkoilun parissa.

+358 40 558 0024

anna@gispo.fi

Profiilikuva

Linda Talve

Paikkatietoasiantuntija

Linda on turkulainen maantieteen FM, viestijä ja tietotekniikan opiskelija. Kiinnostuksen kohteisiin kuuluu tiedon esittäminen mahdollisimman toimivasti, mihin avoin data, paikkatieto ja kartat ovat loistavia työkaluja. Vapaa-aika kuluu mm. pyöräillessä, retkeillessä ja mökkipuuhissa.

+358 40 822 9708

linda@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Niko Aarnio

Sovelluskehittäjä

Niko on vesi- ja ympäristötekniikan DI, jota kiinnostaa sovelluskehitys, datan visualisointi, kestävä kehitys ja kaikenlainen tekninen ongelmanratkaisu. Vapaa-aikana Nikon voi löytää miekkailemasta, kiipeilemästä tai samoilemasta vuoristopoluilla.

+358 40 539 0654

niko@gispo.fi

MeistäMeistä

Profiilikuva

Timo Aarnio

Kehityspäällikkö

Timo on kaikenlaisen tiedon visualisoinnista ja käytettävyydestä kiinnostunut Maanmittauksen DI Espoosta. Yli 10 vuoden paikkatietoalan kokemuksen lisäksi taustaa löytyy IT-tuesta ja -ylläpidosta. Vapaa-aika kuluu lukuisten harrastusten, kuten salibandyn ja musiikin, parissa.

+358 40 515 3489

timo@gispo.fi

Meistä

Profiilikuva

Meri Malmari

Paikkatietoasiantuntija

Meri on talousmaantieteilijä, KTM, jonka kiinnostuksen kohteita ovat kuluttajat ja kauppa, yhdyskuntasuunnittelu, kaupunkikehitys. Vapaa-ajalla Merin löytää todennäköisimmin jostain partiohuivi kaulassaan, tai kotisohvalta villalankojen ja kissojen ympäröimänä.

+358 40 357 3724

meri@gispo.fi

Profiilikuva

Juho Ervasti

Paikkatietoasiantuntija

Juho Ervasti on luonnontieteen FM, jota kiinnostavat paikkatieto ja eri luonnonmaantieteelliset ilmiöt. Vapaa-aika menee liikuntaharrastusten kuten kiipeilyn ja lenkkeilyn parissa.

+358 40 354 8548

juho.ervasti@gispo.fi

Profiilikuva

Miikka Kallio

Paikkatietoasiantuntija

Miikka on AMK-taustainen tieto- ja viestintätekniikan insinööri, jonka kiinnostuksen kohteet ovat datan visualisointi, kartat ja avoimen lähdekoodin ratkaisut. Vapaa-ajalla Miikka harrastaa mm. jalkapallon ja historiaa käsittelevien dokkareiden katselua.

+358 40 072 0078

miikka@gispo.fi

Profiilikuva

Ville Hamunen

Paikkatietoasiantuntija

Ville on luonnonmaantieteilijä (FM) Joensuusta, jonka osaamisalaa ovat avoimen lähdekoodin paikkatietosovellukset ja paikkatietokoulutukset. Hän on työskennellyt paikkatiedon parissa asiantuntijatehtävissä sekä opettajana. Ville on intohimoinen perhokalastaja ja luonnossaliikkuja.

+358 40 187 5147

ville@gispo.fi

Meistä