Paikkatietomies Jarno liittyi Gispon tiimiin!

Gispon vuosi 2022 alkaa uusilla tuulilla, kun Itä-Suomesta kasvavaan joukkoomme liittyy Jarno Kinnunen. Yli kymmenen vuotta paikkatietoalalla ollut Jarno tunnetaan myös hänen ylläpitämästään Paikkatietomies-blogista.

Kuka olet?

Jarno Kinnunen.

Mistä pidät?

Siimojen uittelusta (jota myös kalastukseksi kutsutaan), erästelystä ja luonnossa liikkumisesta noin yleisestikin. Edellä mainittujen lisäksi positiivisia ajatuksia mielen sopukoihin synnyttävät myös sulkapallon pelaaminen, musiikin kuuntelu sekä kissat.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatietoalalla minua kiehtovat erityisesti paikkatietojen analysointi ja visualisointi, selainkäyttöiset karttapalvelut, spatiaalitietokannat sekä OGC-rajapinnat. Ja kaikki nämä erityisesti avoimen lähdekoodin teknologioilla toteutettuina. 

Gispolla fokusoidutaan erityisesti avoimen lähdekoodin paikkatietosovellusten ja -teknologioiden hyödyntämiseen, joten yrityksen toiminnan perusfilosofia on juuri sitä, mistä itsekin olen kiinnostunut. Lisäksi Gispolla on mm. mielenkiintoisia julkishallinnon asiakkuuksia, joissa kehitetään tulevaisuuden digitalisoituvan maailman työkaluja ja uusia työn tekemisen tapoja. 

Mikä on supervoimasi?

Lupsakka, ihmisläheinen toimintatapa yhdistettynä intohimoon erilaisia teknologisia ratkaisuja kohtaan – ratkaisuja kehitetään ihmisiä varten. Suustani voi ihan yhtä hyvin kuulla lausahduksen “Elähän hättäile, istuhan mättäälle” kuin “Se, mitä ei vielä osata, pitää opetella”. 

Profiilikuva

Gispo

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Joensuussa. Tiimimme selvittää paikkatieto-ongelmat avoimen lähdekoodin ratkaisuilla.