Digitransitin geokoodausrajapinta nyt myös QGIS:ssä

SUOMEN PARAS GEOKOODAUSRAJAPINTA

Tiesitkö, että todennäköisesti Suomessa parhaiten toimiva geokoodaus-rajapinta on toteutettu HSL:n ja Liikenneviraston yhteisessä Digitransit-projektissa?

Suomen paras? Kyllä vain.

Digitransitin geokoodausrajapinta hyödyntää useita aineistoja: Väestörekisterikeskuksen rakennusten osoitetietojaOpenStreetMapin osoitetietoja ja Maanmittauslaitoksen avoimen datan maastotietokannan paikannimistöä.

Miten voin itse hyödyntää tätä rajapintaa?

Toteutimme tätä varten QGIS 3:lle lisäosan, jolla voit hakea osoitteita ja paikkoja Digitransit-geokoodaus-rajapinnan kautta ja lisätä siajintipisteet kartalle helposti.

Yllä olevassa kuvassa on haettu Gispon toimiston sijainti. Sivussa tarkempi kuva hakukäyttöliittymästä. Lisäosassa on myös QGIS:n prosessointituki ja Gispollahan on tähän liittyen myös online-kurssi QGIS:n paikkatietoprosessien mallintamisesta ja tehostamisesta. Jotta saat lisäosan käyttöön, niin pitää sinun ainakin toistaiseksi noudattaa GitHub-sivullamme olevaa asennusohjetta. Ehtiessämme saatamme tarjota lisäosan QGIS:n yleisen lisäosarekisterin kautta.

Jos taas olet osaava koodari, niin voit toki hyödyntää Digitransit-geokoodaus-rajapintaa suoraan itsekin ja koska QGIS-lisäosamme on avointa koodia, niin myös sen kehittämiseen voi osallistua.

Jos itselläsi on jokin QGIS-lisäosatoive mielessä, ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!

Profiilikuva

Gispo